Aha, va?tent, vad är det?

Den här bloggen är skapad som en del av ett större projekt jag driver tillsammans med Piratpartiet under hösten 2009. Det stora projektet går i princip ut på att i olika sammanhang belysa problem med patent, och målet är att delta och bidra till debatten om patent och klimat.

Kursen är upplagd ungefär så här:

1. Vad är ett patent?
2. Hur patenterar man saker?
3. Vad är inte patenterbart?
4. Europeisk patentpraxis blev svensk patentpraxis
5. Patent som monopol och konkurrenshinder
6. U-länder och patent
7. Indien och patenten
8. Kina och patenten
9. UNFCCC och WIPO: FN-dikotomier

Schemaläggningen är ett inlägg per vecka med start 31 augusti. Tanken är att texten på bloggen ska utgöra grunden i kursen, men till varje inlägg har jag samlat ett urval av brevidläsning i form av böcker och artiklar man kan läsa om man vill och har tid. Böckerna är förmodligen tillgängliga på bibliotek (ibland universitetsbibliotek) och via universitetens tidskriftstjänster. Dessutom ska jag försöka att i så stor utsträckning som möjligt länka till öppna artiklar och nyheter som ytterligare belyser de aspekter jag tar upp.

I de fall det är nödvändigt eller intressant har jag samlat praxis från Patentverket, Europeiska patentverkets besvärskammare och annan praxis och kommer nog lägga upp dem på separata sidor på bloggen för den intresserade.

I övrigt hoppas jag naturligtvis att kommentarsfunktionen på bloggen används till att rätta mig om jag har fel, eller bara för att diskutera kring innehållet i inläggen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: